Skip to content

Cursus ‘Geen Paniek’

Heb je last van lichte/matige paniekklachten en wil je hier graag meer greep op krijgen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Het centrale kenmerk van paniekklachten is de paniekaanval, dat wil zeggen een plotseling en zonder aanleiding optredende intense angst of spanning. Een paniekaanval gaat meestal gepaard met verschillende lichamelijke verschijnselen, zoals onder andere: hartkloppingen, trillen, transpireren, duizeligheid of ademnood. Als gevolg van paniekklachten kun je ook angst ontwikkelen voor situaties van alle dag, zoals bijvoorbeeld naar de winkel gaan, je begeven in een wat drukke mensenmassa, op visite gaan, in de trein of lift gaan.
Tijdens deze cursus leer je om te gaan met paniekklachten, meer greep te krijgen op gedachten die de paniek doen toenemen en je opnieuw te begeven in de voor jouw moeilijke situaties.
De cursus is voor volwassenen en bestaat uit 8 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst van 2 uur. De groepsgrootte varieert van minimaal 6 tot maximaal 8 deelnemers. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op